Skip to content

Suriname is op zoek naar jou

Paramaribo, Paramaribo, Suriname

Functieomschrijving

Ben je gepassioneerd voor Suriname en wil je actief bijdragen aan de ontwikkeling van het land? Zoek je een manier om jouw kennis en vaardigheden in te zetten voor een betere toekomst? Dan hebben wij een geweldige kans voor jou!

Het Diaspora Instituut Nederland (DIN) en het Diaspora Instituut Suriname (DIS) zijn op zoek naar enthousiaste individuen en organisaties die hun expertise willen delen en zich willen inzetten voor de verdere groei van Suriname. Deze instituten fungeren als bruggen tussen de Surinaamse diaspora en Suriname zelf. Terwijl DIS zich richt op personen en instanties binnen Suriname, verwelkomt DIN bijdragen van individuen en organisaties in Nederland en over de hele wereld.


Over het Diaspora Instituut Nederland (DIN): DIN is een platform dat is opgericht om de kennis en ervaring van de Surinaamse diaspora in Nederland te benutten. We geloven sterk dat de diaspora een waardevolle bron van kennis, netwerken en innovatie is die kan bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname. Als DIN-lid kun je bijdragen aan projecten en initiatieven die gericht zijn op diverse gebieden, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, ondernemerschap, technologie en cultuur. Jouw inbreng kan het verschil maken voor gemeenschappen in Suriname.


Over het Diaspora Instituut Suriname (DIS): DIS is opgericht om de krachten van de Surinaamse diaspora te bundelen en te verbinden met lokale initiatieven en instanties in Suriname. Als DIS-partner kun je jouw deskundigheid inzetten om projecten te ondersteunen die zich richten op infrastructuur, duurzaamheid, sociale ontwikkeling, en meer.


Wat we zoeken: We zoeken individuen en organisaties die hun kennis, ervaring en enthousiasme willen delen voor een beter Suriname. Dit kan variëren van professionals met technische expertise tot creatieve geesten, van ondernemers tot academici. We verwelkomen bijdragen op uiteenlopende gebieden zoals:

  • Economische ontwikkeling
  • Onderwijs en capaciteitsopbouw
  • Duurzaamheid en milieu
  • Gezondheidszorg en welzijn
  • Cultuur en kunst
  • Technologie en innovatie
  • Sociale en gemeenschapsprojecten

Wat we bieden: Als lid van DIN of DIS maak je deel uit van een inspirerende gemeenschap van individuen en organisaties die zich inzetten voor een beter Suriname. Je krijgt de kans om je netwerk uit te breiden, samen te werken aan baanbrekende projecten en een tastbare impact te hebben op de toekomst van het land. Jouw inzet wordt erkend en gewaardeerd als een cruciale bouwsteen voor positieve verandering.


Hoe kun je meedoen: Heb je interesse om deel uit te maken van het DIN-netwerk of om partner te worden van DIS? laat dan hieronder je gegevens achter aangevuld met op welk gebied je een bijdrage zou willen leveren. Ga ook naar onze respectievelijke websites voor meer informatie. We kijken ernaar uit om jouw passie en expertise te verwelkomen in onze gemeenschap van change-makers.

Samen kunnen we bouwen aan een sterker, veerkrachtiger en welvarender Suriname voor alle Surinamers, waar ze zich ook bevinden. Doe vandaag nog mee en draag bij aan de groei van ons geliefde land!

Vereisten

Teneinde deel te nemen aan het DIN vragen wij jou aan te geven waar jouw expertise ligt door enkele vragen te beantwoorden. Belangrijkste vereiste is allereerst enthousiasme om een rol te willen spelen in de ontwikkeling van Suriname.

of